4:50 ص

سمبووووووسك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

انهارده هنعمل سوي سمبوسك

وده نوع حلو زي القطايف كده بس الذ بكتييييير من القطايف
كمان سهله
المقادير :

1كوب دقيق

ملعقه كبيره زبده او سمنه

نصف كوب لبن (او اقل حسب احتياج العجين )

ربع ملعقه صغيره ملح

ربع ملعقه ضغيره سكر

مكسرات للحشو (زبيب - جوزهند - فول سوداني - سكر -قرفه ...الخ)


الطريقه :


1- يرب الزبد جيدا حتي تسيح



ثم يوضع الدقيق علي الزبد ويراعي نخله (عشان يدخله الهوا والسمبوسك ميكونش مكتم )


ونقلب جيدا حتي يمتزج الدقيق بالزبد



ثم نضع الملح والسكر واللبن ونراعي مع وضع اللبن ان يكون علي مرات وحسب احتياج العجين


لان ممكن الدقيق لا يحتاج كمية اللبن كلها



ثم تعجن جيدا حتي تصبح العجين قطعه واحده


ثم تكور العجينه كور صغيره



وتفرد كل كره بحيث تكون رقيقه ونضع في منتصفها الحشو



وتقفل بطريقه معينه : تثني الاطراف علي بعضها


ونيجي من الحرف ونلف الاطراف علي بعضها كما هو موضح بالصور ونراعي احكام الغلق عشان متتفتحش اثناء القلي












كده جاهز علي القلي في الزيت زي القطايف بالظبط


بس ناخد بالنا انها بتتحمر بسرعه جدا


مش بتاخد وقت علي



وعشان نتاكد من نجاح السمبوسك هنلاقيها فارغه من جوه

يعني عاليه ومش لازقه في بعضها

بعد كده نرش عليها سكر ناعم

وبالهنا والشفا

ياريت تجربوا وتقولولي رايكم

1 التعليقات:

مستكه يقول...

11 التعليقات:

Wael يقول...

شكلهاالنهائى لذيذ وطريقتها حلوة وسهله وبسيطه بس دة مش سمبوسك خالص السمبوسك اللى اعرفه عجينه جاهزة .. دة اولا الخطوات كالتالى -تجيبى العجينه من اولاد رجب - تحشيها حاجه من التلاته دول لحمه مفرومه او جبنه او بيض بالمايونيز التلاته حادق يعنى انما مكسرات وسكر وتقوليلى سمبوسك !!!!! انتو كدة يا هتنسونا الاكل يا هتنسونا الاسامى وكمان شكلها مش كدة .. هه .. بقى مممممممم مممم هروح اسأل حد بيفهم لحسن اكون اتلخبطت .. محدش يضرب
18 سبتمبر, 2008 08:37 ص
أم البنات يقول...

مستكه رائعه جدا" وعلى فكرة هى طريقه غير طريقة السمبوسك اللى بنعملها بالعجينه الجاهزه أو بالجلاش يعنى وائل عنده حق وعلى فكرة يا وائل انا زعلانه منك بجد بجد...نسيت أمك ماشى يا استاذ نرجع للسمبوسك يعنى ممكن نعمل سمبوسك بالجلاش ونفطعه شرائح طوليه ونحشيه زى الجاهزه بالظبط بس الحقيقه الطريقه دى بشوفها فى منتديات العربيه والمتخصصه فى الأكل وبيحشوها حادق علشان اظنها لو حلو هتحتاج عسل؟؟ لا مش بتحتاج ؟ على كل هجربها إن شاء الله وهاقولك على النتيجه تسلم إيدك بجد
18 سبتمبر, 2008 06:51 م
مستكه يقول...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته اهلا بيك يا هندسه والله بفكر اعملك عرض خاص كل اكله نعملها لك طبق خاص منها دا يكفي التشجيع والله بص هقولك بئه بالنسبه للسمبوسك بتاعي هو مش السمبوسك المتعارف عليه اللي انت قلته ده لا ده اتجاه تاني خالص بس انا مش عارفه له اسم فبقول عليه سمبوسك عرفت بئه الاختلاف جه منين انا عارفه السمبوسك الحادق اللي تقصده وبعمله بس هو غير ده خالص وبالنسبه للمسميات لاتقلق خالص انا هنسيكم اسامي كل الاكل طيب سيبك انت من كل المسميات جرب تدوقه وقلي رايك عديها بئه
18 سبتمبر, 2008 11:22 م
مستكه يقول...

ام البنااااات فينك يا جميل تقلانه علينا ليه بس مش هتكلم عشان احنا في رمضان بس غير كده لامونكن ابدا نورتيني والله بصي هو ده مش سمبوسك المتعارف عليه ده نوع من الحلويات بدل القطايف السمبوسك المثلثات اللي بتقصديه سواء بعجينه جاهزة او جولاش انا بعمله بيكون جميل اوي بحشيه لحمة مفرومه او خضار وله كذا طريقه حتي اخوانا في الخليج بيسموه بورء انما ده مش هو خالص مالص اعتبروها نوع من الحلوي ملهاش اسم وسميناها كده تجاوزا اشطه ؟ ههههههههههههه بس بجد طعمها جميل اوي هستني رايك ان شاء الله بالنسبه بئه للبشمهندس وائل انا بحب اهدي النفووووس جداااا بس الدنيا رمضان ومش هينفع اهدي النفوس دلوقتي
18 سبتمبر, 2008 11:31 م
نفرتيتي يقول...

مستكتي انا جيت والله الفكرة حلوة اوي يا مستكة هجربها هو انا وراي ايه وعلى فكرة اهي تنفع برده اني اعملها زي السبموسك اصلي مش لاقية عجينة السمبوسك هنا او بمعني اصح مش عارفة اسمها هجرب واقولك ان شاء الله طلعت ازاي بس مش هقدر اصور بلاش فضايح هنزل اخر افتكساتي ان شاء الله قريب على المدونة بتاعتي اللي حاسة انها حمضت من اول رمضان ما عملتش فيها حاجة ربنا يسير وألحق اعمل حاجة اليومين دول رمضان كريم يا مستوكة
19 سبتمبر, 2008 03:24 م
غير معرف يقول...

في خلال الثلاثين عاما الماضية تعرضت مصر الى حملة منظمة لنشر ثقافة الهزيمة - The Culture of Defeat - بين المصريين, فظهرت أمراض اجتماعية خطيرة عانى ومازال يعانى منها خمسة وتسعون بالمئة من هذا الشعب الكادح . فلقد تحولت مصر تدريجيا الى مجتمع الخمسة بالمئه وعدنا بخطى ثابته الى عصر ماقبل الثورة .. بل أسوء بكثير من مرحلة الاقطاع. هذه دراسة لمشاكل مصرالرئيسية قد أعددتها وتتناول كل مشاكلنا العامة والمستقاة من الواقع وطبقا للمعلومات المتاحة فى الداخل والخارج وسأنشرها تباعا وهى كالتالى: 1- الانفجار السكانى .. وكيف أنها خدعة فيقولون أننا نتكاثر ولايوجد حل وأنها مشكلة مستعصية عن الحل. 2- مشكلة الدخل القومى .. وكيف يسرقونه ويدعون أن هناك عجزا ولاأمل من خروجنا من مشكلة الديون . 3- مشكلة تعمير مصر والتى يعيش سكانها على 4% من مساحتها. 4 - العدالة الاجتماعية .. وأطفال الشوارع والذين يملكون كل شىء . 5 - ضرورة الاتحاد مع السودان لتوفير الغذاء وحماية الأمن القومى المصرى. 6 - رئيس مصر القادم .. شروطه ومواصفاته حتى ترجع مصر الى عهدها السابق كدولة لها وزن اقليمى عربيا وافريقيا. ارجو من كل من يقراء هذا ان يزور ( مقالات ثقافة الهزيمة) فى هذا الرابط: http://www.ouregypt.us/culture/main.html
19 سبتمبر, 2008 03:38 م
مستكه يقول...

نيفرتيتييييي فينك يا بنتي دا انا كنت هنزل انادي عليكي في ميكرفونات البرازيل نفرتيتي تايهه يا ولاد الحلال الحمد لله انك بخير بصي العجينه دي مينفعش تعملي بيها السمبوسك التاني عشان لينه عن العجينه التانيه لو عندك جولاش اعملي بيه افضل شدي حيلك في المزكرات شويه مينفعش كده منتظرينك
19 سبتمبر, 2008 07:01 م
مستكه يقول...

اهلا وسهلا بحضرتك مش عارفه اقول حضرتَك ولا حضرتِك انا كنت قريت نفس المشاركه في مدونة كلام هشام ان شاء الله اقرا مقالاتك قريبا
19 سبتمبر, 2008 07:04 م
نفرتيتي يقول...

مستكة عملت السبموسك الحلو بتاعك اللي شبه القطايف بجد طلع لذيذ جدا تسلم ايدك هجرب احشية جبنة لو عندك طريقة عجينة السبموسك بتاع اللحمة المفرومة قولي لي عليها اصل اختراع الجلاش لسة ما جاش هههههههههههههه
22 سبتمبر, 2008 08:51 م
radwa يقول...

بشمهندس وائل لا انت كده بتفهم جدا كمان السبموسه اللى مرت عليا نفس السمبوسه اللى مرت عليك بالظبط .. وش بيبص لفوووق بس تصدقي يا مستكه شكله تحفه والله هجرب اعملها بس مش حلوة ماليش بقى فى الحلو ماحطش سكر واغير الحشو من جوة .. اخيه حاجه من التلاته اياهم هتبقى تحفه بردو طب جربي كده وقوليلي .. وش شرير
26 سبتمبر, 2008 06:56 م
مستكه يقول...

تعرفي يا رضوي فطيرة الابل باي اللي شكل الساندويتش تلاقيها في ماكدونالز وبعض المطاعم التانيه ممكن تعملي احسن منها مليون مره بنفس العجينه دي بس احشيها تفاح طريقته كالتالي : هاتي التفاع وقشريه وقطعيه مكعبات صغيره وجيبي معلقة زبده في في طاسه علي النار وحطي فيها التفاح وحطي عليه سكر وقرفه واول ماتحسي التفاح استوي احشي العجينه دي بيه هتديكي نتيجه تحفه وسيبك من نظام الحوادق ده وادعيلي ^_^
10 يناير, 2009 07:09 م